Belg gearresteerd bij ontmanteling amfetaminenetwerk in Polen

Bij een gezamenlijke politieactie zijn de Poolse, Duitse en Belgische politiediensten erin geslaagd een internationaal drugsnetwerk met amfetaminehandel in Polen op te rollen. Er werden vijf ton producten in beslag genomen en verschillende mensen, onder wie één Belg, werden gearresteerd. Dat heeft de Poolse politie vrijdag verklaard. Voorts zouden ook verschillende arrestaties plaatsgevonden hebben in België, maar vrijdagmiddag kon dat bericht door niemand op het federaal parket bevestigd worden.

Belga

"De politie van Gdansk onderschepte in de haven van Gdynia op een cargo vanuit China 80 vaten met daarin 5 ton producten op basis van BMK. Daarmee kan in totaal 4 ton amfetamines gemaakt worden", zo verklaarde een Poolse politiewoordvoerder aan het Franse persbureau AFP.

"In het noorden van Polen, met name in Grudziadz, arresteerde de politie ook een Belg. Hij zou mee het brein zijn achter de organisatie van het drugsnetwerk. Daarnaast werden ook twee Duitse Polen gearresteerd", aldus de woordvoerder. "Tegelijkertijd heeft de Belgische politie ook verschillende arrestaties verricht in België", zo voegde hij er nog aan toe.

Volgens de Poolse politie is Polen na Nederland de tweede grootste leverancier van amfetamines in Europa. Ongeveer 35 procent van de in Polen gemaakte stimulerende middelen is bestemd voor de lokale markt. De rest vertrekt vooral richting Duitsland en Scandinavië.

Nu in het nieuws