Minister Bossuyt opent uitgebreide Blankenbergse jachthaven

Vlaams minister van Openbare Werken Gilbert Bossuyt heeft vrijdag de uitgebreide Blankenbergse jachthaven officieel geopend. Het spuikomdok heeft nu plaats voor driehonderd boten in plaats van honderdtachtig. De afdeling Waterwegen en Zeewezen van het Vlaamse Gewest investeerde de voorbije jaren acht miljoen euro in de uitbreiding.

Belga

De werken in Blankenberge gingen in 2001 van start. Eerst kreeg de Blankenbergse Vaart een nieuwe waterlozingsinstallatie. Daarna werd de westelijke oever van de spuikom gesloopt om ze op die manier te vergroten. Het dok kreeg basisinfrastructuur zoals buispalen en nieuwe vlotters (die het waterniveau aanwijzen). En de ringdijk en de kaaimuur werden verlengd.

Volgens woordvoerder John Pauwels van de afdeling Waterwegen en Zeewezen passen de werken in de promotie van waterrecreatie in Vlaanderen. Vorig jaar werd al de kaaimuur van het oud-visserijdok in Blankenberge vernieuwd.

Voor de uitbating van de jachthaven werkt het Vlaamse Gewest momenteel aan een nieuwe concessieovereenkomst. Die moet de watersportclub garanties bieden over haar investeringen in de jachthaven.

Nu in het nieuws