Volksgezondheid waarschuwt voor PMA-achtige drugstabletten

Volksgezondheid waarschuwt voor gevaarlijke tabletten, die enkele dagen geleden in het Antwerpse werden aangetroffen. Volgens dokter René Snacken van Volksgezondheid gaat het bijna zeker om de dodelijke drug PMA of een variant ervan. Definitief uitsluitsel hierover komt er waarschijnlijk volgende week.

Belga

Tabletten met PMA lijken sterk op XTC-tabletten. Twee jaar geleden doken ze voor het eerst in ons land op. Twee jaar geleden vielen er in België vier dodelijke slachtoffers die PMA-tabletten hadden geslikt. Volgens dokter Snacken zijn de tabletten die nu zijn opgedoken heel gevaarlijk, temeer omdat de effecten van het gebruik ervan niet onmiddelijk optreden. De precieze samenstelling moet nog verder worden onderzocht. Begin volgende week kunnen de resultaten bekendgemaakt worden.

De tabletten werden enkele dagen geleden gevonden bij particulieren, die het departement op de hoogte hebben gesteld. Nu de eerste resultaten in de richting van PMA wijzen, is ook het gerecht op de hoogte gebracht.

Nu in het nieuws