Acht actiegroepen betogen zondag 6 juni tegen spreidingsplan

Op zondag 6 juni organiseren acht actiegroepen in Brussel een betoging tegen het spreidingsplan voor de vluchten vanop Zaventem. Frédéric Petit van AWACSS (Wezembeek-Oppem) verwacht minstens 4.000 manifestanten.

Belga

"Als we pessimistisch zijn, rekenen we op 4.000 betogers. Zijn we optimistisch dan denken we aan zo'n 10.000 of meer betogers", zegt Petit in een reactie.

Reden voor de betoging is volgens Petit het feit dat er niet gereageerd wordt op de talrijke klachten van de omwonenden. "Ik krijg als AWACSS-verantwoordelijke voor de omwonenden dagelijks 80 tot 100 mails. Die stuur ik automatisch door naar de ombudsman en de minister, maar wij krijgen geen reactie", aldus Petit.

De actiegroepen die zullen deelnemen aan de betoging zijn: AWACSS, Bruxelles Air Libre Brussel, Sterrebeek 2000, UBCNA/BUTV, Wake-Up Kraainem, Wakker Tervuren, Zonezes (Steenokkerzeel) en Decibel 25L (Kortenberg). Opvallende afwezigen zijn de actiegroepen uit de Brusselse noordrand. "Die zijn akkoord met het plan Anciaux en nemen niet deel aan de betoging", aldus Petit.

De betoging start zondag 6 juni omstreeks 11.00 uur aan het Brusselse Beursgebouw. Ondertussen worden affiches verspreid met de boodschap "Stop nachtvluchten. Stop spreidingsplan. Stop toename vliegtuiglawaai. Reken niet op anderen, kom zelf!"

Nu in het nieuws