PS eerste in Wallonië, maar verliest 2 procent

Print
In Wallonië blijft de PS de grootste partij, maar verkleint de kloof met de MR ten opzichte van de peiling in februari. In Brussel blijft het Vlaams Blok de grootste Vlaamse partij, maar slinkt haar voorsprong aanzienlijk. Dat blijkt uit een peiling van de RTBF en Le Soir.
 
In Wallonië lag het aantal onbeslisten op 29,4 procent, terwijl het aantal blancostemmers en mensen die niet zouden gaan stemmen 4,5 procent bedroeg.
 
De Franstalige socialisten halen in Wallonië volgens de peiling 36,6 procent van de stemmen. Dat is 2,4 procent minder dan bij de peiling van februari, maar nog steeds 0,2 procent beter dan bij de federale verkiezingen van 18 mei 2003.
 
De Franstalige liberalen van de MR eindigen op 29,2 procent, een toename van 4,1 procent tegenover februari en een groei van 0,8 procent vergeleken met 18 mei. De cdH komt uit op 13,3 procent, een toename van 0,3 procent tegenover februari, maar een verlies van 2,1 procent in vergelijking met de federale verkiezingen.
 
In Brussel blijft het Vlaams Blok de grootste Vlaamse partij, maar de 5,5 procent die ze volgens deze peiling zou halen is een pak minder dan de 8,4 procent die bij de vorige peiling in februari werd voorspeld. De partij verliest ook 0,5 procent ten opzichte van de verkiezingen van 18 mei 2003.
Nu in het nieuws