"Politiek akkoord om Michaux schuld te geven"

Volgens ex-rijkswachter René Michaux hebben de rijkswacht en de politieke wereld het op een akkoord gegooid om hem de schuld te geven van de mislukking van het onderzoek naar Marc Dutroux.

Belga

Michaux heeft dit zondag in de televisie-uitzending 'Controverse' van RTL-TVi gezegd. Michaux weigerde zijn uitspraak nader toe te lichten. Hij zei dat hij dat achter gesloten deuren voor het hof van assisen zou doen. De voormalige rijkswachter, die huiszoekingen in het huis van Dutroux in Marcinelle deed zonder dat hij de ruimte vond waarin de kinderen opgesloten waren, getuigde al voor het hof van assisen in Aarlen. Hij meent echter dat niet alles gezegd is.

Xavier Magnée, advocaat van Marc Dutroux, heeft maandagmorgen bij de start van de zitting van het assisenhof in Aarlen, gevraagd dat de politieman, ex-BOB'er, René Michaux opnieuw als getuige zou gehoord worden voor het assisenhof. Het hof zal één van de komende dagen beslissen of Michaux al dan niet naar Aarlen moet terugkomen.

Magnée verwees naar de uitlatingen van Michaux zondag. Magnée vond dat Michaux de gelegenheid moest krijgen om de volledige waarheid te vertellen voor het assisenhof.

De advocaten van Laetitia Delhez en Paul Marchal en de beschuldigden Lelièvre en Nihoul ondersteunden het verzoek van Magnée. De andere burgerlijke partijen waren niet overtuigd en lieten de beslissing volledig over aan de wijsheid van het hof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER