Clijsters onzeker voor Roland-Garros

Print
De terugkeer van onze landgenote Kim Clijsters in het WTA-circuit is van korte duur geweest. Donderdag gaf het eerste reekshoofd forfait voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Berlijn.
Ze zegde eveneens af voor het WTA-toernooi van Rome, dat volgende week op het programma staat. Ook Roland-Garros, het tweede Grand-Slamtoernooi van het seizoen komt in het gedrang.
In de tweede ronde had Clijsters al met moeite (6-3, 2-6, 6-4) gewonnen van de Spaanse Marta Marrero (WTA 81), maar voor haar 1/8e finale tegen de Kroatische Karolina Sprem (WTA 29) gaf ze dus verstek.

De Limburgse gaf haar polsblessure als reden aan voor haar forfait. Door die blessure, opgelopen op 13 maart in het toernooi van Indian Wells, was ze meer dan zeven weken afwezig van het WTA-circuit. Tussendoor speelde ze wel, eind april, de Fed Cup met België tegen Kroatië.
"Ik voelde deze morgen (donderdag) op training dat het polsgewricht niet normaal functioneerde", aldus de 20-jarige Clijsters. "Ik ben hoogstwaarschijnlijk te vroeg terug beginnen spelen".

"Het is het beste dat ik naar België terugkeer en zaterdag mijn specialist consulteer voor een exacte diagnose", ging Clijsters verder.
Wanneer ze haar come-back maakt, kon Clijsters nog niet vertellen: "Maar voor het toernooi van Rome van volgende week is het alvast een 'neen'". Haar kansen op deelname aan Roland-Garros (24/05-06/06) schat Clijsters "maximum één op twee".
Nu in het nieuws