WTA Berlijn: Kim Clijsters tevreden naar derde ronde

Print
Kim Clijsters is woensdag op het WTA-tornooi van Berlijn (Dui/1,3 miljoen dollar/gravel) tot het uiterste moeten gaan om zich te plaatsen voor de derde ronde. Het nummer twee van de wereld, terug op het WTA-circuit na 7 weken afwezigheid door een blessure aan de rechterpols, haalde het van de Spaanse Marta Marrero in drie sets: 6-3, 2-6, 6-4.
 
Onze landgenote, eerste reekshoofd in Berlijn en spelend met een stevig verband rond de pols, had bijna 2 uur nodig tegen het nummer 81 van de wereld. "Ik ben er nooit van uitgegaan dat ik onmiddellijk mijn fraaiste tennis zou kunnen boven halen", zei Clijsters na afloop. "Het was zeker niet de beste match uit mijn carrière, maar soms is het belangrijker dat je zo'n partijen kan winnen, meer nog dan een tornooi", aldus de Limburgse die vorige maand, in het eigen Bree, België voorbij Kroatië naar de kwartfinales van de Fed Cup loodste.
 
Clijsters, in 2003 finaliste in Berlijn, komt in de volgende ronde uit tegen de Kroatische Karolina Sprem (WTA 29), die met 6-2, 7-6 te sterk was voor de Amerikaanse Meghan Shaughnessy (WTA 40).
Nu in het nieuws