Memorial Van Damme zonder Jones en Montgomery

Print
De Amerikaanse atleten Marion Jones en Tim Montgomery krijgen voorlopig geen contract voor de zes meetings van de Golden League. Dat hebben de organisatoren beslist na een onderhoud met Lamine Diack, de voorzitter van de internationale atletiekfederatie (IAAF).
Drievoudig olympisch kampioene Marion Jones en haar echtgenoot Tim Montgomery, de wereldrecordhouder op de 100 meter, kwamen onlangs onder vuur te liggen na het uitlekken van een gerechtelijke memo. Daarin stond te lezen dat de twee de verboden prestatiebevorderende designdrug THG gebruiken.
De IAAF heeft haar advocaten naar de Verenigde Staten gestuurd, om er samen met de advocaten van de Amerikaanse federatie het dossier te bestuderen. "In afwachting van de resultaten van dat onderzoek hebben we besloten om ons terughoudend op te stellen", vertelt Wilfried Meert, de woordvoerder van de Golden League en de organisator van de Brusselse manche, de Memorial Van Damme.
"Als er niets aan de hand blijkt te zijn, staat de deur alsnog open voor de twee", meldt Meert, die in het verleden meermaals uitpakte met Jones als publiekslokker voor de Memorial Van Damme. Meert neemt niet meteen afstand van de sprintster, maar gaat geen kritische vragen uit de weg. "Ik ben geneigd te geloven in haar onschuld. Marion Jones werd in het verleden tientallen keren gecontroleerd en nooit positief bevonden, al heeft ze natuurlijk haar verleden tegen", vertelt Meert.
Nu in het nieuws