Vrouw bekent verkrachting eigen kinderen

Print
Eén van de hoofdbeschuldigden op het pedofilieproces in het Noord-Franse Saint-Omer heeft woensdag bekend dat ze haar eigen kinderen verkracht heeft.
 
Op het assisenproces, dat dinsdag begon, staan 17 mensen terecht, onder wie zes vrouwen. "Ik kan me niet herineren dat ik met een pop of een kinderservies heb gespeeld. Ik ben op mijn acht jaar volwassen geworden, toen mijn vader me verkracht heeft. Ik heb mijn eigen kinderen verkracht", verklaarde Myriam Delay (37). "Ik begrijp niet waarom ik dit gedaan heb", voegde ze eraan toe na een ondervraging van ruim een uur.
 
De vrouw bekende de verkrachting van elf kinderen in de loop van het onderzoek en is één van de amper drie beschuldigden die bekentenissen aflegden.
 
De feiten, verkrachtingen in groep van 18 kinderen, zouden in de periode 1995-2000 in Outreau gepleegd zijn. In het appartement van Myriam en Thierry Delay in een volkse wijk van Outreau werden kinderen gaande van 3 tot 12 jaar verkracht, mishandeld en gedwongen naar porno te kijken.
 
De affaire kwam in december 2000 aan het licht, toen maatschappelijke diensten vermoedens van misbruik van de vier kinderen van het paar aan het gerecht signaleerden. Onder de beschuldigden zijn ook plaatselijke "notabelen" als een gerechtsdeurwaarder en een priester-arbeider.
Nu in het nieuws