Arafat barricadeert zijn hoofdkwartier

Print
De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft zijn hoofdkwartier in Ramallah laten barricaderen met autowrakken en met beton gevulde olievaten, omdat hij bang is dat het Israëlische leger ieder moment kan aanvallen.
 
De Israëlische premier Ariel Sharon zei onlangs dat hij zich niet langer gebonden acht aan zijn belofte aan de Amerikaanse regering om de Palestijnse leider met geen haar te krenken. Enkele dagen geleden trokken Israëlische troepen Ramallah binnen en omsingelden Arafats gebouwencomplex, hetgeen tot grote paniek bij de Palestijnse leider leidde.
 
Het leger liet toen weten dat de actie niets van doen had met Arafat, maar erop gericht was een aantal gezochte Palestijnse activisten te arresteren. Arafat is zijn hoofdkwartier al meer dan twee jaar niet uit geweest.
 
Israël zegt dat hij gerust kan vertrekken, maar vermoedelijk niet mag terugkeren. Israël houdt Arafat medeverantwoordelijk voor de Palestijnse terreur. Vorig jaar verklaarde de Israëlische regering dat Arafat "verwijderd" moest worden, waarna Sharon onder druk van Washington beloofde hem geen kwaad te doen. Aan die belofte acht de Israëlische premier zich naar eigen zeggen niet meer gebonden. maw7378/tw 060858 may 04GMT
Nu in het nieuws