Feesten geblazen in Stadswinkel

Print
De Stadswinkel op de Grote Markt viert zijn tienjarig bestaan. Voor de gelegenheid zetten de medewerkers hun trouwste klanten in de bloemetjes. Zaterdag wordt de winkel in het kader van Klank van de Stad opengesteld voor het grote publiek en kan je er lekker curieuzeneuzen.
De h. en Mw. Van den Eynde-Peeters, die de winkel bijna wekelijks bezoeken, ontvingen woensdag al een cadeautje. Vrijwilligers en medewerkers werden uitgebreid gefeliciteerd voor hun inzet en klantvriendelijkheid.
Ook de tienjarigen van diverse scholen kregen een uitnodiging omdat de winkel tien wordt. Zij moeten opdrachten oplossen waarvan ze de antwoorden in de winkel terugvinden. Vrijdag komen de senioren aan de beurt: zij krijgen een rondleiding gericht op de geschiedenis van Antwerpen. En zaterdag organiseert de Stadswinkel allerlei activiteiten: muzikale ambtenaren spelen djembé en kinderen kunnen zich laten schminken. Er worden ook rondleidingen aangeboden over de werking van het stadsbestuur en de stedelijke projecten.
Tijdens Antwerpen 93 startten vrijwilligers met de Stadswinkel. Zij verkochten enkel gadgets. Ondertussen is de winkel uitgegroeid tot hét stedelijk informatiecentrum van Antwerpen, waar je boeken en gadgets vindt, maar ook info over alle stadsprojecten.
Nog dit jaar komt er een binnentuin aan de Stadswinkel. "Om aan te tonen dat groen in de stad kan", zegt schepen Chantal Pauwels. Terwijl schepen Ludo Van Campenhout plaats zoekt voor een maquette van de hele stad, in navolging van Brussel en Gent. Plannen genoeg dus.
Nu in het nieuws