ACV-voorzitter Cortebeeck hekelt "politiek paternalisme" van regering

Nationaal ACV-voorzitter Luc Cortebeeck heeft dinsdag scherp uitgehaald naar de regering die de kosten voor het invoeren van gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en de kosten voor de uitbreiding van het ouderschapsverlof naar de werkgever wil doorschuiven. Volgens Cortebeeck bepaalt de regering op deze manier wat er met de loonmarge van de werkgever gebeurt.

Belga

Het ACV is daarnaast van mening dat het akkoord over overuren in de bouwsector niet moet veralgemeend worden, maar per sector dient onderhandeld te worden. De ACV-voorzitter liet in dit verband ook verstaan dat de collega's van LBC-NVK in de distributiesector bij hun acties tegen de uitbreiding van de openingsuren van winkels op de steun van het ACV kunnen rekenen. Dat zei Cortebeeck dinsdagmorgen op de startochtend van de sociale verkiezingen van ACV-Limburg in Hasselt.

Ander aandachtspunt in de toespraak van Cortebeeck was de uitbreiding van de Europese Unie. Volgens de ACV-voorman hoeft die uitbreiding met landen uit Centraal en Oost-Europa niet negatief te zijn. "De markt vergroot immers en niemand zal op wereldvlak de economische positie van Europa negeren. Europa als garantie voor vrede en welvaart is een goede zaak", zo luidde het nog.

Nu in het nieuws