Tien door Taliban ontvoerde soldaten dood teruggevonden

Tien Afghaanse soldaten die in Zuid-Afghanistan zijn ontvoerd door vermoedelijke Taliban-strijders zijn dinsdag dood teruggevonden. Dat heeft een Afghaanse legerwoordvoerder bekendgemaakt.

AP Ned

Vijf soldaten werden maandagnacht meegenomen na een aanval op het kantoor van het lokale bestuur in de buurt van Kandahar. Vijf andere soldaten werden maandag gevangen genomen toen ze vanuit Kabul onderweg waren naar Kandahar. Hun voertuig is door de Taliban gestolen. Alle tien de militairen zijn doodgeschoten en dinsdag teruggevonden.

Milities onder leiding van Taliban-strijders zijn de afgelopen weken zeer actief, vooral in het zuiden van Afghanistan. De Afghaanse regering heeft nauwelijks invloed in het gebied. Tientallen soldaten en burgers zijn de afgelopen weken gedood door Taliban-strijders.

Bij een gevecht tussen het Amerikaanse leger en Afghaanse politiemannen zijn drie agenten en een Afghaanse burger om het leven gekomen, meldde de Afghaanse regering dinsdag. De Amerikaanse soldaten zagen Afghaanse agenten aan voor verzetsstrijders en namen zaterdagavond hun post in een school in de buurt van Gardez onder vuur. Bij het vuurgevecht kwam ook een Afghaanse burger om het leven.

Nu in het nieuws