Zeven skeletten aangetroffen in Maastrichtse voortuin

In een tuin van een woonhuis in Maastricht zijn zeven menselijke skeletten gevonden. De politie onderzoekt of het om een archeologische vondst gaat of om resten van personen die door een misdrijf om het leven kwamen.

Belga

Het eerste geraamte werd maandagmiddag gevonden bij werkzaamheden in de tuin. De huidige bewoners hebben het pand volgens de politie pas onlangs betrokken. Ze zijn momenteel met vakantie en hadden een tuinaanlegger ingehuurd om tijdens hun afwezigheid de voortuin aan te leggen. De bewoners zijn intussen op de hoogte gebracht.

De graafmachine van de tuinaanlegger legde de eerste resten bloot en contacteerde daarop de politie. Die stuitte dinsdag tijdens een onderzoek van de tuin op nog eens zes skeletten.

"Een van de skeletten is al helemaal blootgelegd", aldus een politiewoordvoerder. "De andere resten worden nu uitgegraven. Dat kan enige tijd duren omdat het een bijzonder secuur werkje is", zo vervolgde hij.

Als de skeletten eenmaal blootliggen, worden het Nederlands Forensisch Instituut en archeologen ingeschakeld om te onderzoeken hoe oud de botten zijn. "Als blijkt dat de resten ouder dan vijftig jaar zijn, stellen we geen strafrechtelijk onderzoek in omdat een eventueel misdrijf dan verjaard is", aldus de woordvoerder. "Op die regel is één uitzondering, als het om oorlogsslachtoffers gaat. Dan worden er andere instanties ingeschakeld om onderzoek te doen", zo concludeerde hij nog.

Nu in het nieuws