Folder moet fietsen promoten

Vlaanderen verdeelt 90.000 folders die haar inwoners moet aanzetten om meer te fietsen omdat dat gezond is. Dat zei Vlaams minister van Gezonheid Adelheid Byttebier dinsdag in het kader van de voorstelling van het Brusselse fietsfeest Dring Dring.

Belga

Fit, Fitter, Fiets. Dat is het motto dat de brochure van de Vlaamse overheid promoot. De fiets als het geheim van het gezond leven. Volgens de folder en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zorgt een half uurtje fietsen per dag daar voor. De folder probeert de Vlaming er voorts van te overtuigen om de fiets ook tijdens weekdagen van stal te halen.

De brochure somt een aantal redenen op waarom u korte verplaatsingen beter met de fiets doet. Zo is fietsen niet alleen beter voor de gezondheid, maar ook voor het milieu en de geldbeugel. Voorts ontkracht het enkele argumenten om niet te fietsen. Zo klopt het niet dat je als fietser meer vervuilde lucht inademt dan als automobilist.

De folder is een herwerkte versie van de brochure van de Franstalige Brusselse fietsersbond GRACQ. Hij werd gedrukt op 90.000 exemplaren en wordt momenteel verspreid over heel Vlaanderen.

Nu in het nieuws