Brief komt pas na zeven maanden aan

Bij het Mechelse reisbureau Atlantis in de Guldenstraat konden ze maandagmorgen hun ogen niet geloven. Toen ze daar hun post bekeken, troffen ze een brief aan die eind september vorig jaar was gepost in het Gentse. Dat de brief zeven maanden heeft gedaan over zijn bestelling zestig kilometer verder, vinden ze ook bij De Post absurd lang.

Kdejager

BR>

In de bewuste omslag zaten tickets voor een reis van een koppel uit Kessel (Nijlen). "Aanvankelijk dachten we dat de tickets voor een reis in oktober wel heel vroeg waren aangekomen. Maar na een controle in het dossier werd het ons snel duidelijk dat de tickets bestemd waren voor een vertrek op 13 oktober 2003", vertelt zaakvoerder Leo Vanderpooten van Reizen Atlantis. In de 25 jaar dat de man zijn reisbureau runt, heeft hij zoiets nog nooit meegemaakt.

"Het bewijst weer eens hoe goed De Post werkt. En dan hebben ze nog het lef om hun tarieven te verhogen. Gelukkig ging het om chartertickets. Daar zijn touroperators heel soepel in. Onze klanten konden op reis met duplicaten. Met tickets voor lijnvlucht was het probleem veel groter", zegt Leo Vanderpooten nog.

Bij De Post pleiten ze onschuldig voor de late bestelling. "Zeven maanden? Dat is absurd lang. Zoiets valt zelden voor. Waarschijnlijk is de brief zoekgeraakt bij een verhuis. We verwerken dagelijks tien miljoen poststukken. We hebben er geen belang bij om brieven te stockeren", aldus woordvoerder Fred Lens.

Nu in het nieuws