Mechelse parking Veemarkt illegaal gebouwd

De nieuwe parking Veemarkt in Mechelen is illegaal gebouwd. "Sterker. Op dit moment hebben ze op het stadhuis nog steeds geen bouwvergunning ontvangen", klaagt gemeenteraadslid Willy Van den Brande (sp.a) aan. Stedenbouw Antwerpen bevestigt aan Gazet van Antwerpen dat het dossier nog in behandeling is. Nochtans is de ondergrondse parkeergarage al enkele maanden in gebruik.

Kdejager

BR>

"Volgens de letter van de wet, mag je niet beginnen bouwen vooraleer je over een bouwtoelating beschikt", zegt oud-schepen Van den Brande. De vergunning voor de parking werd al een keer geweigerd.

"Klopt", zegt Mechels schepen van Openbare Werken Leo Stevens (CD&V). "Maar wij hebben het project vooraf met de ambtenaren van de provinciale dienst besproken. Zij verzekerden ons dat de aflevering van een vergunning weinig problemen oplevert als de stedelijke bouwdienst een positief advies verleent", weet Stevens.

Ook zijn collega Jowan Lamon (Groen!), bevoegd voor de bouwdienst, ziet weinig problemen. "Dit is zeker niet erg. In de praktijk, zeker als het onder de grond is, durven ze al eens een oog dichtknijpen. Er was een timing vastgelegd om de hinder voor de stad te beperken. Hetzelfde is trouwens gebeurd op de Grote Markt", aldus de groene schepen.

Nu in het nieuws