Maandag eerste trams over nieuwe bedding Antwerpse leien

Op de Antwerpse leien zullen de trams vanaf komende maandag voor het eerst op de vrije tram- en busbaan rijden. De middenberm tussen de Brederodestraat en de J.F. Willemsstraat is zo goed als af en kan gebruikt worden door het openbaar vervoer. Kort na de trams zullen ook de bussen op de vrije bedding worden ingezet.

Belga

Over de leien rijden dagelijks 670 bussen en 460 trams. De vrije bedding voorziet betere en veiligere op- en afstapplaatsen en zorgt voor een betere doorstroming van bussen en tram. De rijtijd per voertuig verkort voorlopig slechts met één minuut. "Dat zal verbeteren eens de vrije tram- en busbaan ook voorbij de Nationale Bank klaar zal zijn", zegt Hella Rogiers van De Lijn. "Het is ook zo ook zo dat de bussen en trams tijdens de werken hun rijtijd konden behouden doordat voor hen een eigen baan voorzien was", zegt Rogiers.

Maandag zullen voorlopig enkel de trams over de nieuwe middenberm rijden. De bussen zullen kort nadien volgen, uiterlijk tegen het einde van de maand mei, nadat nog enkele noodzakelijke aanpassingen zijn uitgevoerd.