Astarloa vertrekt bij Cofidis als hij Ardennenklassiekers mist

De Spaanse wereldkampioen wielrennen Igor Astarloa zal zijn Franse ploeg Cofidis te verlaten als hij niet kan deelnemen aan de Ardense klassiekers, De Waalse Pijl (21 april) en Luik-Bastenaken-Luik (25 april). Dat heeft zijn Italiaanse agent Paolo Zanni bevestigd.

Belga

Cofidis, waarvan verschillende renners in dopingonderzoeken zijn verwikkeld, heeft zich immers voor onbepaalde periode teruggetrokken uit alle competities.

"Maandag gaan we aan tafel zitten met Alain Bondue (algemeen manager). Als hij ons niet kan garanderen dat Igor aan de Waalse Pijl of L-B-L kan deelnemen, kan dat tot een breuk leiden.

Verschillende ploegen zijn geïnteresseerd en de overgang kan in één dag beklonken zijn", zei Zanni aan de Spaanse sportkrant AS. Volgens de Spaanse pers zijn de geïnteresseerde ploegen Saeco, Quick.Step-Davitamon, Fassa Bortolo, Liberty en Saunier Duval. Patrick Lefevere bevestigde inmiddels al dat hij de wereldkampioen bij een van zijn teams, Quick.Step-Davitamon of Bodysol-Brustor-Relax, wil onderbrengen.

Woensdag zette de Franse ploeg de deur op kier voor een mogelijk vertrek van de wereldkampioen, die er wel nog onder contract ligt tot 2005. "Als Astarloa naar een andere ploeg wil vertrekken, zullen we geen weerstand bieden. Hij is de regerende wereldkampioen, is nieuw in de ploeg, en moet niet boeten voor fouten uit het verleden", aldus Alain Bondue.

De 28-jarige Astarloa tekende vorige zomer een contract bij Cofidis, nog voor hij in oktober de wereldtitel in het Candese Hamilton in de wacht kon slepen. Zijn grootste doelstelling voor het voorjaar was overigens Luik-Bastenaken-Luik.

Nu in het nieuws