Zes Belgen al zeker van deelname aan Roland Garros

Aan Roland-Garros, het tweede Grand Slam-toernooi van het seizoen (24/05-06/06), nemen, zonder bijna enige uitzondering, alle beste spelers en speelsters van de wereld deel. Dat maakte de directie van het Parijse toernooi vrijdag bekend. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn al drie Belgen zeker van deelname.

Belga

Bij de 104 spelers die direct worden toegelaten tot de eindtabel van het toernooi, zitten de 101 hoogstgeplaatste spelers van het ATP-klassement van 12 april 2004. De drie andere plaatsen worden ingenomen door drie spelers die profiteren van een beschermd klassement (omwille van een onderbreking door blessure): de Duitser Tommy Haas (11e), de Kroaat Goran Ivanisevic (17e) en de Tsjech Bohdan Ulihrach (79e).

De groep favorieten voor eindwinst in het toernooi bestaat uit Roger Federer, Andre Agassi, die mogelijk zijn laatste French Open speelt, Andy Roddick, titelverdediger Juan Carlos Ferrero, drievoudig winnaar Gustavo Kuerten, Tim Henman, Marat Safin, Lleyton Hewitt, Carlos Moya en Guillermo Coria.

Ook drie Belgen zijn al zeker van deelname: Xavier Malisse, Olivier Rochus en Gilles Elseneer.

De 104 worden later nog aangevuld met 16 kwalificatiespelers en 8 wild-cards, voor een totaal van 128 spelers.

Op de vrouwentabel ontbreekt bij de 108 direct toegelaten speelsters enkel de Sloveense Maja Matevzic. Net als bij de mannen profiteren drie speelsters van een beschermd klassement: de Luxemburgse Anne Kremer (26e), de Argentijnse Mariana Diaz-Oliva (78e) en de Oostenrijkse Barbara Schwartz (105e). Naast de Waalse zelf zijn de mogelijke opvolgsters van Justine Henin-Hardenne de zussen-Williams, Kim Clijsters en de Française Amélie Mauresmo.

Naast Henin-Hardenne en Clijsters mag ook Els Callens zich al opmaken voor de French Open.

De 108 speelsters worden later aangevuld met 12 kwalificatiespeelsters en 8 wild-cards, om net als bij de mannen uit te komen op een totaal van 128.

Nu in het nieuws