Verkeersagente New York geeft parkeerboete aan man met hartaanval

Een verkeersagente van New York heeft een parkeerboete gegeven aan een bestuurder die aan een hartaanval leed en nadien in het ziekenhuis overleed, zo berichtten Amerikaanse media donderdag.

Belga

De familie van Onofrio Avvinti (61) diende een schadeclaim in van 100 miljoen dollar aan de stad New York wegens een 'totaal gebrek aan respect voor het menselijk leven'. Een vrouwelijke verkeersagent zou Avvinti zaterdag een boete van 115 dollar voor dubbelparkeren hebben overhandigd terwijl de man aan een hartaanval leed.

Of de agente zich bewust was van de gezondheidstoestand van Avvinti is niet geweten. Het New York Police Department zegt dat agente L. Hinkson zich niet bewust was van het feit dat Avvinti aan een hartaanval leed.

Maar zijn familie zegt dat zij een ziekenwagen had moeten bellen. "Dit getuigt van een totaal gebrek aan respect voor het menselijk leven," aldus de advocaat van de familie, Sanford Rubenstein, die de schadeclaim indiende.

Volgens de media was Avvinti in de auto, die dubbelgeparkeerd stond aan een koopcentrum in Brooklyn, op zijn vrouw aan het wachten toen de agente aankwam. Avvinti begon zich op de borst te kloppen voor de agente de boete overhandigde en wegliep, verklaarde Rubenstein. "Zeg hem zijn boete te betalen," citeerden getuigen de verkeersagente.

De politie zegt dat enkele getuigen te feiten hebben opgesmukt. Een poitiebron vertelde de New York Post dat Avvinti weigerde de boete aan te nemen en de hartaanval kreeg nadat de agente was weggereden.

"Het was een oude man met veel gezondheidsproblemen," aldus de bron,"Ik denk dat de moraal van het verhaal is, als je een slecht hart hebt, parkeer dan wettig".

Nu in het nieuws