Zes verdachten aanslagen Madrid vrijgelaten

Zes Marokkanen die waren opgepakt in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004, zijn vrijgelaten door onderzoeksrechter Juan del Olmo. Dat melden gerechtelijke bronnen vrijdag.

Belga

De zes verdachten hielden hun onschuld vol en de rechter van de hoogste strafrechtbank in Spanje oordeelde, na een ondervraging van verschillende uren, dat ze niet betrokken waren bij de aanslagen.

De zes Marokkanen werden tussen 9 en 13 april opgepakt in Leganés, Parla en Malaga. Twee van hen waren kennissen van de persoon die het appartement huurde, waar zeven moslims, die verdacht worden van de aanslagen van 11 maart, zichzelf opbliezen toen ze omsingeld werden door de politie.

Twee van de verdachten die opgepakt werden in Malaga, waren studiegenoten van de Said Berraj, een van de Marokkanen tegen wie onderzoeksrechter del Olmo een internationaal aanhoudingsbevel uitvaardigde op 31 maart. Een derde persoon uit Malaga was de schoonbroer van de vrouw van Said Berraj.

In totaal zitten momenteel achttien personen in de gevangenis op verdenking van banden met de aanslag in Madrid. Het gaat om veertien Marokkanen, twee Indiërs, een Spanjaard een een Syriër. Bij de aanslagen op pendeltreinen in de Spaanse hoofdstad vielen 191 doden en 1.900 gewonden.

Nu in het nieuws