Eén slachtoffer van schietpartij Tiel was zelf schutter

Een van de dodelijke slachtoffers van de schietpartij donderdagavond in het Nederlandse Tiel, hanteerde waarschijnlijk zelf ook een wapen. De politie heeft aanwijzingen in die richting gevonden.

Belga

BR> De schietpartij vond plaats in een Aldi-supermarkt aan de Kwelkade in Tiel in de provincie Gelderland en eiste drie levens en een zwaargewonde.

De politie gaat ervan uit dat een verbroken relatie de aanleiding is geweest voor de schietpartij.

De slachtoffers van de schietpartij zijn twee mannen van 30 en 31 jaar en een 29-jarige vrouw. Ook werd een 26-jarige vrouw neergeschoten. Zij werd in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen en zou volgens een plaatselijke begrafenisondernemer in de loop van de vrijdag zijn overleden. Volgens de politie gaat het om Nederlanders die bekenden van elkaar waren en zijn zij afkomstig uit de Betuwe. Of er een wapen is gevonden, wil de politie niet zeggen.

Belangstellenden kwamen vrijdagochtend naar het winkelcentrum Kwelkade om voor de nog gesloten deuren bloemen neer te leggen. Ook branden er lichtjes en kaarsen. De winkels gaan vrijdagmiddag weer open.

Nu in het nieuws