Buit van verschillende diefstallen teruggevonden

De politie van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft bij controle van een wagen de buit teruggevonden van verschillende diefstallen. De laat het parket van Brussel vrijdag weten.

Belga

Donderdag omstreeks 16:50 uur stopten Molenbeekse agenten een wagen op het Saincteletteplein in Sint-Jans-Molenbeek. De bestuurder, de 22-jarige Jamal uit Sint-Gillis, volgde de agenten naar het politiecommissariaat voor een grondige controle. Daarbij vonden de agenten inbrekersmateriaal, een dosis heroïne, 1,5 kilogram cannabis, blanco identiteitskaarten, computerspelletjes, medisch materiaal en nummerplaten van een Ducati motorfiets.

Uit verder onderzoek blijkt dat de identiteitskaarten gestolen werden bij een inbraak in het gemeentehuis van Ganshoren. De computerspelletjes en het medisch materiaal zijn afkomstig van een overval met gijzeling in Anderlecht. De agenten konden via de afstandsbediening van een garagebox een in Elsene gestolen Ducati motorfiets terugvinden. In dezelfde garagebox op het Molenbeekse Van Hoegaerdeplein vonden de agenten nog een bivakmuts, dozen met videospelletjes en een kasregister. Jamal beweert dat hij de wagen geleend heeft van een vriend en dat hij voorts van niets weet. Hij is ter beschikking gesteld van het parket.

Nu in het nieuws