Laurence Rase wint Open Duitse Taekwondo-kampioenschappen

Laurence Rase heeft haar selectie voor de Olympische Spelen van Athene kracht bijgezet. De Belgische was zondag de beste op de Open Duitse Taekwondo-kampioenschappen in Bonn. Rase, die voor het eerst in competitie kwam sinds ze zich in februari wist te plaatsen voor de Spelen, was de absolute uitblinker in de klasse boven 72 kg.

Belga

In de kwartfinales haalde Laurence Rase het met 9-1 van een Kroatische tegenstandster. In de halve finale (6-2) en de eindstrijd (11-6) was ze telkens te sterk voor een lokale atlete. Haar prestaties van afgelopen weekend beloven in ieder geval veel goeds voor het EK van volgende maand.

De andere Belgen in Bonn waren minder succesvol. Achmed Boumrah (-62 kg) bezeerde in de 16e finales zijn knie op het moment dat hij met 4-2 leidde. Vice-Europees kampioen Abdelkrim Hohoud (-68 kg) verloor in de 32ste finales met 3-2 van een Duitser. Amandine Odekerken (-49 kg), die brons won op het laatste EK, was niet opgewassen tegen vice-olympisch kampioene Urbia Melendez Rodriguez. De Cubaanse haalde het met 12-1.

Nu in het nieuws