Ardense klassiekers als voorbereiding op Tour

Op woensdag 21 april en zondag 25 april worden respectievelijk de 68e editie van de Waalse Pijl en de 90e editie van Luik-Bastenaken-Luik afgewerkt. De twee wedstrijden van Amaury Sport Organisation (ASO) worden een soort voorbereiding op de Tour de France (ook een ASO-organisatie), die dit jaar eveneens door Charleroi en Luik passeert.

Belga

"De twee klassiekers zullen ons al een eerste maatstaf verschaffen van wat er in juli in diezelfde regio staat te gebeuren, te weten de Tour de France. We zullen al een eerste zicht hebben op het organisatorische aspect voor de Tour in België", vertelde Jean-Marie Leblanc, algemeen directeur van ASO.

De twee klassiekers ondergingen geen enkele parcourswijziging in vergelijking met vorig jaar. De Waalse Pijl vertrekt vanuit Charleroi, doet onderweg de Bellaire en de Ahin aan en trekt weer drie keer (met o.a. de aankomst) over de Muur van Hoei. De mannen rijden 199 km, en worden voorafgegaan door de vrouwenwedstrijd, de 5e manche om de Wereldbeker.

"Er is dit jaar geen aanpassing aan het parcours, maar de laatste 15 kilometer verlopen over een weg die jaar na jaar verslechtert. Op termijn zullen we moeten denken aan een nieuwe route als de weg niet hersteld wordt", verklaarde John Lelangue, assistent omloopverantwoordelijke.

Ook in Luik-Bastenaken-Luik vallen er geen veranderingen te bespeuren. La Doyenne trekt nog steeds over de Stockeu, de Rosier, La Vecquée, La Redoute, de Sprimont, Sart-Tilmant, de Saint-Nicolas en de beklimming in Ans. De totale afstand bedraagt 258 km.

Nu in het nieuws