Courtney Love gaf gebruik pijnstillers bij arrestatie toe

De Amerikaanse rockzangeres Courtney Love heeft bij haar aanhouding in oktober vorig jaar toegegeven dat ze pijnstillers had genomen. Dat heeft een politieagent tijdens een gerechtelijk verhoor in Los Angeles gezegd. De extravagante weduwe van Kurt Cobain was niet op de zitting aanwezig.

Belga

Love is momenteel in twee rechtszaken verwikkeld inzake het gebruik van illegale verdovende middelen, onbetamelijk gedrag en ongeoorloofd bezit van geneesmiddelen die enkel op doktersvoorschrift kunnen worden verkregen.

De aanklachten tegen Love dateren van oktober 2003. De zangeres werd toen door de politie opgepakt omdat ze verschillende ramen van het huis van haar ex-vriendje en manager Jim Barber had ingegooid. Love werd na de betaling van een borgsom vrijgelaten, maar belandde enkele uren later in het ziekenhuis als gevolg van een overdosis. Dat leidde weer tot een nieuwe aanklacht: het bezit en gebruik van verboden middelen.

De politieagent die maandag moest getuigen, stelde dat Courtney Love destijds waarschijnlijk onder invloed was en wartaal uitkraamde. Ze vertelde de man dat ze "Hillbilly heroïne" had genomen, de populaire benaming voor het pijnstillend geneesmiddel OxyContin.

Op 16 april wordt de zaak verder behandeld. De rechter beval het urinestaal van Love, dat tijdens haar arrestatie werd afgenomen, als bewijsmateriaal op te voeren. De advocaten van de zangeres hebben zich daar al tegen verzet.

Nu in het nieuws