Trainer en adjunct Racing Genk stappen op

De Nederlander Sef Vergoossen doet het seizoen niet uit als trainer van Racing Genk. Dat werd dinsdag op een persconferentie meegedeeld.

Belga

Genk maakte maandag al bekend dat het de samenwerking na dit seizoen zou stopzetten, maar Vergoossen houdt nu de eer aan zichzelf. Ook assistent-coach Jos Daerden stapt op.

Vanaf woensdag leiden beloftentrainer Ronny Van Geneugden en assistent-coach Pierre Denier de trainingen. Zij hebben de resterende zes wedstrijden de sportieve leiding in handen. "De druk wegens de aanhoudende mindere resulaten hebben Sef Vergoossen en Jos Daerden doen beslissen om vroegtijdig op te stappen", meldt Genk op zijn website. Beiden waren aan hun derde seizoen bij KRC Genk bezig.

In het eerste jaar loodsten ze KRC Genk naar de landstitel en de Champions league. Vorig seizoen eindigde Genk, na de Champions League-campagne, op een zesde plaats en ook dit seizoen lijkt Genk naast het begeerde Europees ticket te zullen pakken. Vergoossen heeft zondagmorgen zijn spelers en de medische staf persoonlijk ingelicht.

Vangeneugden en Denier krijgen nu de moeilijke taak om Genk sportief weer op de rails te krijgen. Denier, momenteel in Bordeaux voor de Pro Licence cursus, komt dinsdagavond naar België terug. Naast Vangeneugden en Denier wordt ook Dirk Staelens, momenteel actief als hulptrainer bij de beloften, aan de technische staf toegevoegd. Guy Martens blijft actief als doelwachterstrainer. Voorzitter Jos Vaesen gaf nog mee dat men onmiddellijk aan de zoektocht naar een nieuwe trainer begint.

Nu in het nieuws