RC Genk ontbindt contracten Vergoossen en Daerden

De Nederlander Sef Vergoossen verlaat op het einde van het seizoen RC Genk, dat gerucht doet al dagen de ronde en zal dinsdagavond zeker bevestigd worden. Voorzitter Jos Vaessen laat geen twijfel bestaan over het lot van de trainer.

Belga

"Sef is een kameraad voor het leven, maar hem zijn ontslag meedelen is voor mij geen emotionele beslissing", klinkt het. "Genk is een ploeg op drift geworden. Ik kon de beslissing niet blijven uitstellen". Ook hulptrainer Jos Daerden mag op zoek naar ander werk.

Vergoossen kwam in de zomer van 2001 over van het Nederlandse Roda JC. In zijn eerste seizoen bij RC Genk pakte hij meteen de landstitel. Het seizoen nadien eindigde de club op een ontgoochelende zesde plaats. Momenteel staat RC Genk opnieuw zesde, met 44 punten uit 28 wedstrijden en op 25 punten van leider Anderlecht.

De 56-jarige Sef Vergoossen heeft bij RC Genk een contract van onbepaalde duur. De trainer zou naar verluidt zelf mogen bepalen of hij de zes resterende wedstrijden van het seizoen nog wil uitzitten. Alles lijkt in die richting te wijzen.

Als opvolgers van Vergoossen circuleren de namen van Georges Leekens, de coach van Moeskroen, en René Vandereycken, wiens contract bij het Nederlandse FC Twente deze zomer afloopt.

Nu in het nieuws