Igor De Camargo loodst Heusden-Zolder naar zege

Print
Uitstel van executie of het begin van de heropstanding? De komende weken zullen duidelijk maken wat het wordt.
 
Maar één zaak staat als een paal boven water: als Heusden-Zolder evenveel levens heeft als een kat, zijn de concurrenten in de degradatiestrijd nog niet van de Limburgers af. Gisteren stonden ze alvast een eerste keer op uit de doden. Met dank aan Igor de Camargo, de zo vaak gecontesteerde spits.
 
Met zijn twee goals tegen Charleroi zette de Braziliaan een punt achter een lange Heusdense lijdensweg. Na een 0 op 18 werd de allerlaatste strohalm gegrepen die KHZ nog met eerste klasse verbond. “Een passend antwoord van De Camargo op de kritiek die hij in de voorbije weken over zich heen kreeg”, omschreef trainer Peter Balette (foto) het.
 
Van 0-1 ging Heusden in een bloedstollende tweede helft naar 3-1. “En dus is de competitie voor ons nog lang niet afgelopen”, glunderde De Camargo.“Onze start was nochtans eens te meer bedroevend. Blijkbaar staan wij in het begin van een wedstrijd altijd te slapen. Na de eerste aanvalsactie van Charleroi was het al prijs.”
 
En leek de wereld in te storten. “Mag je wel zeggen. Ik zag het even niet meer zitten. Ook al omdat ik niet lekker in de match zat. Zowat alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Ofwel verliep het samenspel met Oulare stroef, ofwel liep ik buitenspel, ofwel verloor ik de bal. Aan de rust hamerde de trainer er echter op dat we erin moesten blijven geloven. En ja, toen Barka scoorde, zag je bij iedereen het vertrouwen terugkeren.”
 
Niet in het minst bij De Camargo zelf. Met twee pareltjes van doelpunten zette hij de Zebra’s schaakmat. “Een enorme opluchting”, besloot de Braziliaan. “Het was van de 1-4 nederlaag tegen Beveren in februari geleden dat ik nog gescoord had. Ik zit nu aan zeven goals. Daar mogen er nog enkele bijkomen. Voor de groep is dit in ieder geval een fantastische overwinning. We zullen ervoor blijven strijden tot de laatste snik.”
Nu in het nieuws