Chocolade tijdens zwangerschap maakt baby gelukkig

Chocolade eten tijdens de zwangerschap beïnvloedt het latere gedrag van het kind positief, zo blijkt uit een Finse studie. De baby's van moeders die tijdens hun zwangerschap dagelijks aan het bruine snoepgoed hadden gezeten, schenen actiever te zijn en vaker te lachen, meldt het Britse tijdschrift 'New Scientist'.

Belga

De reden hiervoor kan de aanwezigheid van geluksgevoelbevorderende stoffen in de chocolade zijn die via het lichaam van de moeder op de baby overgedragen worden, veronderstelt onderzoekster Katri Räikkönen van de universiteit van Helsinki.

Verder bleek bovendien dat baby's van gestresseerde moeders minder angstig waren dan anderen wanneer deze vrouwen tijdens hun zwangerschap regelmatig chocolade gegeten hadden.

Het onderzoeksteam heeft de chocoladeconsumptie van meer dan 300 zwangere vrouwen onderzocht en hen zes maanden na de geboorte ondervraagd over het gedrag van hun baby's. Het is evenwel niet uitgesloten dat andere nog onbekende factoren zowel voor een hoge chocoladeconsumptie als voor een gelukkige babytijd zorgen.

Nu in het nieuws