Lady Di gaat ook fictieve filmdood sterven

De Franse producent Pierre Kubel heeft de filmrechten gekocht van een faction-roman over de dood van de Britse prinses Diana Spencer.

Belga

Hoewel iedereen de "tragische" afloop van het Di-verhaal wel kent, zit die roman tsjokvol Hitchcock-suspens. De roman in kwestie heet "Le 31 du mois d'août", is geschreven door Laurence Cossé en werd onlangs bekroond met de prijs Ciné Roman Carte Noire van het filmfestival van Parijs.

Cossé's roman gaat dieper in op de mysterieuze Fiat Uno, waar tijdens het onderzoek naar de dood -bij een verkeersongeval in de Parijse Almatunnel- van de Prinses van Wales sprake van was. De Fiat-piste werd uiteindelijk opgegeven, maar is voor Cossé het uitgangspunt van een soort 'what if?'-roman geworden.

De auteur beschrijft de dagen en maanden na het ongeval van de fictieve bestuurster, door Cossé "Lou" gedoopt, van de Fiat Uno. Die jonge vrouw leeft in grote angst dat haar voertuig op het moment van het ongeval geflitst werd. Het hoofdpersonage wordt achtervolgd door het (waan)idee, dat zij "een prinses heeft gedood" en gaat daar langzaam kapot aan.

Nu in het nieuws