Rechtbank van koophandel verlengt akkoord NV Music Hall met 2 jaar

De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft dinsdag een definitieve opschorting van betaling, voor een periode die afloopt op 6 april 2006, toegekend aan de nv Music Hall. Dat is de musical-poot van de Music Hall Group, waaronder ook het Brusselse Vorst Nationaal en de Antwerpse Stadsschouwburg ressorteren. Volgens de rechtbank heeft het herstelplan dat door de NV werd neergelegd op 1 maart jl., alle kans op slagen.

Belga

Op 26 mei 2003 had Geert Allaert, de oprichter en gedelegeerd bestuurder van de Music Hall Group, het gerechtelijk akkoord aangevraagd voor Music Hall NV. Het dochterbedrijf, dat al heel wat grote musicals zoals Cats en Les Misérables in Vlaanderen produceerde, zat opgezadeld met een schuld van meer dan 6 miljoen euro. Een groot deel daarvan was verschuldigd aan de Music Hall Group zelf.

Op 24 juni 2003 kende de rechtbank van koophandel de NV een voorlopige opschorting van betaling toe. Op 2 december 2003 werd de termijn van voorlopige opschorting verlengd tot 16 maart 2004.

Op 1 maart 2004 legde de NV dan haar herstelplan voor aan de rechtbank van koophandel. Die achtte dinsdag het herstel van de vennootschap mogelijk omwille van een aantal redenen. Allereest werd een belangrijk deel van de schulden kwijtgescholden. Voorts werden in 2003 een aantal onvermijdelijke kosten geboekt die in 2004 inkomsten zullen genereren. Ook zal de, volgens de rechtbank, "risico- en grote kosten dragende eigen organisatie van shows" vervangen worden door het organiseren van reeds door derden opgerichte shows "zodat de kostenaangroei minstens sterk herleid zal zijn". En tot slot meende de rechtbank dat een bijkomende inkomstenbron verzekerd wordt door het vast toegezegd mecenaat over 'Life Entertainment Foundation', een fonds dat Music Hall heeft opgericht om jaarlijks nog één eigen productie te kunnen financieren.