DHL wil 173 werknemers in Brussel ontslaan

DHL wil op zijn Global and European Coordination Centre in Diegem en Brussel het aantal jobs met zo'n 450 verminderen.

Belga

Van de 950 werknemers moeten er 177 naar Bonn verhuizen, worden er 98 gemuteerd binnen het bedrijf en zullen er 173 worden afgedankt. Dat heeft de directie recent bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad.

Op 18 maart kondigde het koeriersbedrijf DHL al aan dat het een deel van de in Brussel gevestigde managers met een wereldwijde stuurgroepfunctie zou verhuizen naar Bonn om aldaar de coördinatie op wereldvlak te verbeteren.

Bedoeling van de operatie was ook om de samenwerking tussen het moederbedrijf Deutsche Post World Net en DHL te vergroten en synergieën te creeëren. Europese regionale managers zouden in Brussel blijven.

Directie en vakbonden hebben inmiddels de consultatiefase ingezet die de wet-Renault voorziet bij collectief ontslag. "Dit overleg verliep in eerste instantie zeer slecht. Zo wilde de directie bijvoorbeeld geen personeelsvergadering toestaan wat volkomen absurd is. We hebben ons dan harder opgesteld waarna de sfeer verbeterd is. De personeelsvergadering zal een van de volgende dagen kunnen georganiseerd worden", aldus Hendrik Vermeersch (BBTK).

Volgens Vermeersch kan het aantal afdankingen nog veel hoger uitvallen dan de 173 die nu aangekondigd worden. Een aantal werknemers in Brussel is immers niet geïnteresseerd in een verhuis met hun hele hebben en houden naar Bonn.

Nu in het nieuws