Vijftien Irakezen komen om bij gevechten met Italiaanse troepen

Bij gevechten tussen sjiitische milities en Italiaanse troepen in Nassiriyah (zuiden) zijn dinsdag 15 Irakezen om het leven gekomen. Volgens medische bronnen raakten bij de gevechten 37 Iraki's gewond. De nationale Italiaanse zender RAI meldt dat in het Italiaanse kamp twaalf gewonden vielen.

Belga

Aanhangers van de radicale sjiitische leider Moqtada al-Sadr zouden de Italianen onder vuur hebben genomen, toen deze probeerden de rust en orde in de straten te herstellen. De gevechten zouden verschillende uren hebben geduurd.

Volgens een dokter in een plaatselijk ziekenhuis werd bij de gevechten een gezinswoning getroffen door een projectiel. "Een meisje van acht stierf, haar vader, moeder en twee andere kinderen raakten gewond", aldus de dokter.

Dinsdagnamiddag kondigden de milities een staakt-het-vuren van twee uur af om de Italiaanse troepen de kans te geven de stad te verlaten. De milities zouden ook twee Koreaanse hulpverleners gegijzeld houden. De twee worden pas vrijgelaten als de Italiaanse soldaten de stad verlaten. In november kwamen 19 Italianen om het leven bij een zelfmoordaanslag op het Italiaanse militaire hoofdkwartier in Nassiriyah.

Nu in het nieuws