Militie al-Sadr ontvoerde twee Zuid-Koreanen

De militie van de radicale sjiitische leider Moqtada al-Sadr heeft dinsdag de ontvoering bevestigd van twee Koreanen die werken voor een mensenrechtenorganisatie. "Zij komen pas vrij eenmaal de Italiaanse soldaten de stad hebben verlaten".

Belga

"We hebben zondag twee Koreanen gekidnapt die werken voor een mensenrechtenorganisatie. We kunnen ze niet tonen, omdat we ze verborgen houden. Ze worden niet vrijgelaten vooraleer de Italiaanse soldaten de stad verlaten hebben", aldus Sayyed Riyad, leider van de militie.

De militie heeft een staakt-het-vuren afgekondigd van twee uur om de Italiaanse soldaten de kans te geven de stad te verlaten. "Op vraag van Sayyed Moqtada al-Sadr zullen we een staakt-het-vuren in acht nemen vanaf 13.30 uur (Belgische tijd) gedurende twee uur om de Italianen de kans te geven de stad te verlaten", aldus Sayyed Riyad.

"Sayyed Moqtada heeft een verzoekschrift in die zin ontvangen van de Italiaanse president die gevraagd heeft om het vertrek van het Italiaanse contingent te vergemakkelijken", aldus de jonge leider. Volgens hem zou er in de stad twaalf uur lang strijd zijn geleverd.

Nu in het nieuws