Nederlander aangehouden voor handel in hormonenpreparaten

De Nederlandse justitie heeft onlangs een 37-jarige Nederlander aangehouden die ervan verdacht wordt om, samen met een Nederlands koppel dat in Antwerpen tegen de lamp liep, een handel in hormonenpreparaten te hebben opgezet. Dat meldt Dominique Reyniers van het parket van Antwerpen dinsdag.

Belga

Het Nederlandse koppel werd in november 2003 in Antwerpen aangehouden. Bij een huiszoeking in hun woonst dook informatie op die leidde naar de Nederlander John V. die in Woudrichem, nabij Utrecht, woont.

Op 23 maart 2004 vertrok vanuit Antwerpen een rogatoire commissie naar Woudrichem. Bij een huiszoeking in de woonst van V., een ingenieur in scheikunde, werd een grote partij verboden hormonenpreparaten aangetroffen. Voorts vonden de speurders nog basisproducten om zelf cocktails te bereiden, verpakkingsmateriaal en meer dan 20.000 euro aan cash geld. De man werd ingerekend. De rogatoire commissie naar Nederland leverde volgens het parket nog bijkomende info op voor het Belgische onderzoek.

Het Antwerpse parket kwam de handel in hormonenpreparaten op het spoor toen eind oktober van vorig jaar in het postsorteercentrum te Brussel een verdachte zending, afkomstig uit Rusland, werd onderschept. De zending was bestemd voor een eenmanszaak in Antwerpen. Uit analyse van de inbeslaggenomen goederen bleek het te gaan om anabole steroïden, groeihormonen en geneesmiddelen.

Op 19 november 2003 werd er op het adres van de bestemmeling van de zending een huiszoeking verricht. Tijdens die huiszoeking werden anabolen steroïden, groeihormonen en geneesmiddelen in beslag genomen met een straatwaarde van 500.000 euro. Voorts bleek uit het onderzoek dat de man via internet handel dreef en via diverse koerierbedrijven de goederen leverde over de ganse wereld. Ook de Nederlandse vriendin (26) van de man werd aangehouden. Beiden werden ondertussen in voorwaardelijke vrijheid gesteld.

Nu in het nieuws