Drie Amerikaanse soldaten komen om bij gevechten in Bagdad

Bij verschillende aanvallen in een wijk in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn dinsdag drie Amerikaanse soldaten om het leven gekomen. Maandag lieten bovendien vier VS-soldaten het leven bij een militaire operatie in de provincie al-Anbar, ten westen van Bagdad. Sinds zondag vielen er in het kamp van de coalitietroepen al 19 doden bij incidenten in verschillende Iraakse steden.

Belga

"Bij verschillende aanslagen in de wijk Kazimiyah zijn op 5 en 6 april drie soldaten van de eerste gepantserde divisie om het leven gekomen", zo liet het Amerikaanse leger dinsdag weten in een communiqué.

"Op 5 april werden vier mariniers van de eerste expeditiemacht van de Marine gedood bij vijandige acties in de provincie al-Anbar op 5 april, terwijl ze een veiligheids- en stabilisatieoperatie uitvoerden", aldus een ander persbericht van het Amerikaanse leger.

De Amerikaanse marine lanceerde maandag een grootschalig offensief tegen de soennitische guerilla in Fallujah (50 kilometer ten westen van Bagdad), in de provincie al-Anbar, waar vorige week vier Amerikaanse burgers werden vermoord.