Spaanse politie heeft wellicht lichaam van zesde terrorist gevonden

De Spaanse politie heeft wellicht de stoffelijke resten van een zesde terrorist teruggevonden in de ruïnes van het appartement in de Madrileense voorstad Leganés, waar de verdachten van de aanslagen van 11 maart zichzelf zaterdagochtend opbliezen. Dat hebben Spaanse media dinsdag gemeld.

Belga

De terroristen en vermoedelijke daders van de aanslagen verbleven in een appartement in Leganés, een voorstad in het zuiden van de Spaanse hoofdstad. Zaterdagavond ging de politie tot de actie over. Bijgestaan door twee helikopters omsingelden tientallen agenten het appartement. Daarbij kwam het tot een hevige schietpartij. Op het moment dat een speciale politie-eenheid het appartement binnenviel, brachten de verdachten explosieven tot ontploffing.

Daarbij kwam Serhane Ben Abdelmajid, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 11 maart, om het leven. Vier andere terroristen lieten eveneens het leven. Tijdens het onderzoek is maandag wellicht ook het lichaam van een zesde terrorist gevonden, zeggen bronnen bij het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Een autopsie moet dinsdag meer duidelijkheid geven.

Nu in het nieuws