Megapool-winkels blijven gesloten

De winkels van elektronicaketen Megapool blijven voorlopig gesloten. Het personeel blijft gewoon uitbetaald. Dat hebben de vakbonden dinsdag vernomen op een ondernemingsraad. De bonden vragen tegen het einde van de week meer duidelijkheid over de toekomst van de elektronicaketen en eisen een garantie over de uitbetaling van de lonen.

Belga

De noodlijdende Nederlandse elektronicaketen kreeg maandag zes weken uitstel van betaling. Dinsdag vond in Nederland een ondernemingsraad plaats. De voorlopige bewindvoerders bevestigden dat er gesprekken plaatsvinden met de banken en overnamekandidaten, aldus vakbondssecretaris Fleur Nuyens (LBC-NVK).

De winkels blijven vooralsnog gesloten tot de voorlopige bewindvoerders ander beslissen, aldus Nuyens. Dat geldt ook voor de distributiecentra, onder meer in Herentals. In België telt Megapool 16 winkels, in Nederland 79 winkels en 47 franchisezaken. Maandag bleven de deuren van de eigen winkels in België en Nederland al toe. De franchisezaken waren open.

Het personeel blijft uitbetaald en blijft ter beschikking van de werkgever. De vakbonden vroegen wel garanties over die doorbetaling en dringen aan op een informatievergadering met het Belgisch personeel. Ze vragen tegen eind deze week of begin volgende week meer duidelijkheid over de toekomst van Megapool. "De huidige toestand kan immers niet lang aanslepen", aldus nog Nuyens.

Nu in het nieuws