22 sluikstorters opgepakt na operatie "Bonux" in Brussel

De lokale Brusselse politie heeft vorig weekend 22 sluikstorters opgepakt. Dat gebeurde in het kader van een gezamenlijke operatie van de lokale politiezone Brussel-West, de betrokken gemeenten (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette en Sint-Agatha-Berchem) en het Agentschap Net Brussel, zo maakte het Brusselse parket bekend. Het is het tweede opeenvolgende weekend dat een dergelijke actie plaatsvond.

Belga

In totaal zijn 44 personen op heterdaad betrapt gedurende de twee weekends. Vijf andere sluikstorters moeten nog geïdentificeerd worden, aldus districtscommissaris Christian Perremans van zone Brussel-West. Tijdens operatie "Bonux" konden tijdens het weekend van 26 tot 28 maart 22 mensen worden opgepakt.

Buiten de opruimingskosten, die Net Brussel hun zal doorrekenen, kunnen de sluikstorters zich ook verwachten aan een boete tussen 65 en 625 euro, of tussen 625 en 62.500 euro wanneer het om gevaarlijk afval gaat (wanneer er specifieke opruimingsmaatregelen moeten getroffen worden), zegt commissaris Perremans. Bijna alle overtreders van afgelopen week-end vielen in die laatste categorie.

In de loop van het weekend van 2 tot 4 april, hebben negen lokale politie-agenten, een dertigtal leden van de gemeentelijke burgerwachten en leden van het Agentschap Net Brussel postgevat op verschillende plaatsen in de betrokken gemeenten, die bekend staan als plaatsen waar sluikstorten vaak voorkomt. De hele operatie verliep zonder incidenten. De actie wordt wellicht voortgezet.

Nu in het nieuws