"Dutroux en Lelièvre liegen over ontvoering An en Eefje"

"Dutroux en Lelièvre zijn het oneens over de ontvoering van An en Eefje omdat ze daar beiden over liegen". Dat heeft de advocaat van Marc Dutroux, meester Xavier Magnée, gezegd naar aanleiding van de tegenstrijdige verklaringen van beide beschuldigden over de ontvoering.

Belga

In hun verklaringen tijdens het onderzoek naar de ontvoering van An en Eefje, zijn Michel Lelièvre en Marc Dutroux het op zeven punten oneens. "Hun versies lopen niet uiteen omwille van het eenvoudige plezier dat ze erin schepten te liegen, maar omdat ze allebei een verhaal verzinnen", aldus advocaat Xavier Magnée. Hij vindt de nieuwe versie waar Dutroux op het assisenproces mee komt aandraven, dan ook aannemelijk: "Vier mensen pleegden de ontvoering, niet twee".

In zijn commentaar op het getuigenis van speurder Michel Demoulin maandag, distilleerde Magnée dinsdagmorgen zeven punten waarop Dutroux en Lelièvre het oneens zijn over de gang van zaken bij de ontvoering van de twee Limburgse meisjes: de plaats van de ontvoering, wie chauffeur was, of An langs de snelweg dan wel in Marcinelle werd verkracht, wie de meisjes opnieuw in de wagen plaatste na de autopech, of Eefje toen voorin of achterin zat, wie ze in het huis in Marcinelle binnenbracht en in welke kamer ze werden ondergebracht.

De andere advocaat van Marc Dutroux, meester Ronny Baudewyn, benadrukte dinsdag nogmaals dat zijn cliënt ontkent betrokken te zijn bij de dood van An en Eefje. "De Limburgse meisjes werden gevonden in Jumet. Om het gruwelijk te zeggen,... Als Marc Dutroux lijken te begraven had, deed hij dat in Sars".

Lelièvre tot slot bevestigde op vraag van de burgerlijke partijen dat hij bij al zijn verklaringen blijft. "Ik kan niet meer details geven. Ik heb alles van bij het begin aan de speurders verteld. Daar blijf ik bij, ook al vertelt mijn medebeschuldigde plots een ander verhaal".

Na de commentaren over de uiteenzetting van de speurders Michel Demoulin en Lucien Masson verschenen dinsdag Peter Buyse, onderzoeksrechter in Brugge, en Luc Van Tieghem, de commissaris van de gerechtelijke politie, aan de getuigenbalie.

Nu in het nieuws