Golf van poging tot ontvoering in Bergen

Het parket van Bergen zet het onderzoek naar de recente golf van pogingen tot ontvoering verder. Eerder vertelden een meisje en twee jongens hoe ze bijna ontvoerd werden.

Belga

Maandagmorgen zouden ook drie jongens in de buurt van de Cora in Hornu zijn achtervolgd door een man, die versterking kreeg vanuit een donkerkleurige auto.

Twee van de zes kinderen werden al gehoord en het parket oordeelde dat hun relaas "coherent" was. Ze vertelden over verdachte handelingen op 17 en 29 maart in de buurt van de rue des Clercs in Bergen. Een derde kind zal ondervraagd worden over feiten die volgens de getuige in Jemappes plaatshadden op de avond van 1 april. Ook de drie nieuwe getuigen zullen worden ondervraagd over de feiten in Hornu.

Françoise Mainil, eerste substituut van de procureur des konings in Bergen, deed maandag ook een nieuwe oproep aan getuigen, specifiek gericht aan personen die op de genoemde data en plaatsen aanwezig waren.

"We zullen alles doen om de getuigenissen van de kinderen te verifiëren", aldus de magistraat, "maar we willen een psychose vermijden en hopen dus niet dat er mensen feiten komen vertellen die zich niet hebben voorgedaan, of die geïnspireerd zijn op de details die zijn bekendgemaakt".

Telefoonnummer van de politiediensten : 065/40.42.84.

Nu in het nieuws