Bijkomende hinder door werken in Antwerpen

In Antwerpen wordt vanaf woensdag bijkomende verkeershinder verwacht. De brug over de Ring aan de Turnhoutsebaan wordt vernieuwd en ter hoogte van de Posthoflei zijn dinsdag voorbereidende werken gestart voor de bouw van de tijdelijke brug.

Belga

Daar zal vanaf volgende week ook een bushalte verdwijnen.

Vanaf woensdag worden de voegen van de brug over de Ring aan de Turnhoutsebaan vernieuwd. Tijdens die werken zal zowel stadsinwaarts als -uitwaarts één rijstrook beschikbaar blijven. Omdat fietsers er over de rijbaan moeten, zal er een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden.

Op de Singel is dinsdag begonnen met de voorbereidende werken voor de bouw van de tijdelijke brug, de enige van de vijf tijdelijke bruggen die dwars over de Singel komt. Om de verkeersstroom beter aan te kunnen, wordt de rijbaan verbreed voor het verkeer stadsuitwaarts.

Op het kruispunt van de Singel met de Posthoflei zijn alle linksafbewegingen niet langer mogelijk. Doordat ook op andere kruispunten op de Singel werken begonnen zijn voor de bouw van de tijdelijke bruggen, kan wie van Antwerpen-Zuid de Singel noordwaarts oprijdt, enkel nog de stad inrijden langs de Van Rijswijcklaan of de Plantin en Moretuslei.

Vanaf dinsdag 13 april zal de bushalte op de Posthoflei verdwijnen. Wie er de lijnen 9, 18 of 21 wil nemen, moet naar de vorige of de volgende bushalte.

Ter voorbereiding van de werken aan de Antwerpse Ring zijn op verschillende plaatsen op Ring en Singel werken aan de gang. Door die werken is er de komende weken ernstige verkeershinder, niet alleen op de Singel, maar ook op de Ring ter hoogte van Merksem, aan de Bevrijdingstunnel en op de aansluiting van de E34/N49 met de R2 richting Liefkeshoektunnel.

Nu in het nieuws