Politie gaat in Willebroek naar lijkje vermiste peuter Liam graven

De politie gaat volgende week in Willebroek graven in de tuin van een ondertussen overleden pedofiel, op zoek naar resten van de vermiste peuter Liam Van den Branden. Het jongetje verdween op 3 mei 1996 spoorloos in het Zennegat in Mechelen. Hij was toen tweeënhalf jaar oud.

Belga

Enkele weken geleden meldde een jonge vrouw zich bij de politie naar aanleiding van een uitzending op de regionale televisie. Ze vertelde de speurders dat ze op de plaats waar het jongetje in 1996 verdween, geregeld een man had zien rondfietsen. In de tuin van die man, een pedofiel van 63 jaar die vorig jaar in de gevangenis van Brugge overleed, zal de komende week gezocht worden.

Enkele weken geleden zond de regionale zender RTV een interview uit met de ouders van Liam die dit jaar zijn tiende verjaardag zou gevierd hebben. Tijdens de uitzending werd gevraagd dat mensen die inlichtingen konden verstrekken over de verdwijning van de peuter, zich alsnog bij de politie zouden melden, vertelt parketwoordvoerder Frank Vennekens. Waarom de jonge vrouw zo lang heeft gewacht met het afleggen van een verklaring, wil het parket van Mechelen niet kwijt. "Er zijn factoren die verklaren waarom ze destijds geen verklaring heeft afgelegd", luidt het. Zo zou de vrouw zelf minderjarig zijn geweest op het ogenblik dat de peuter verdween. Maandag gaan de speurders en de Cel Verdwijningen samen aan tafel zitten om de datum te bepalen waarop gegraven zal worden.

Nu in het nieuws