Priester zegent met afbraak bedreigde woningen in Deinze

In het Oost-Vlaamse Deinze heeft een priester zaterdagnamiddag een 70-tal huizen aan de Gaversesteenweg gezegend tegen afbraak. De ceremonie was een symbolische actie tegen de onteigening die de gemeente Deinze daar wil doorvoeren om de steenweg verkeersveiliger te maken. De bewoners van de bedreigde huizen voelen zich het slachtoffer van een politiek manoeuvre.

Belga

De bewoners van de 70 woningen aan de Gaversesteenweg verkeren al sinds eind november in onzekerheid, zo zegt Dirk Vandenberghe, die de bewoners vertegenwoordigt: "Toen nam het gemeentebestuur de beslissing om deze woningen te onteigenen, om de Gaversesteenweg te verbreden, zogezegd om hem verkeersveiliger te maken. Volgens de gemeente zou dit immers een uiterst gevaarlijk verkeersknooppunt zijn, waar veel ongevallen gebeuren".

Het gemeentebestuur presenteerde ook een rapport om die stelling kracht bij te zetten, maar dat document klopt volgens Vandenberghe niet. De bewoners van de bedreigde huizen geven de hoop niet op. Zij hebben steun toegezegd gekregen van een aantal politici en hebben ook al geld ingezameld om advocaten te betalen als het nodig zou zijn naar de Raad van State te trekken.

Nu in het nieuws