Max Van Heeswijk wint 59e Nokere Koerse

Print
De Nederlander Max Van Heeswijk (US Postal-Berry Floor) heeft woensdag de 59e editie van Nokere Koerse (cat. 1.3) gewonnen. Van Heeswijk haalde het na 193,2 kilometer in de massaspurt voor Nederlands kampioen Rudi Kemna, Jo Planckaert, de Nederlander Gerben Löwik, James Vanlandschoot en de Fransman Jimmy Casper.
Johan Van Summeren was met de Duitser Stefan Kupfernagel de smaakmaker van het eerste koersuur. Zij gingen er na kilometer 33 vandoor en bouwden een maximale voorsprong van om en bij de drie minuten uit. Na 91 kilometer voorop te hebben gereden ging bij Kupfernagel plots het licht uit en werd de Duitser wat later door het peloton opgeslokt. Van Summeren ging nog eventjes door, maar zag dan het nutteloze van zijn poging in en liet zich eveneens inlopen door een gretig fietsende groep. Hij hield wel de bergprijs over aan zijn inspanning.

Het tempo bleef hoog en na een forse versnelling van onder andere Belgisch kampioen Geert Omloop brak het peloton in verschillende waaiers. Niet voor lang, de groep smolt opnieuw samen wat meteen het teken was voor nog andere mannen om aan de boom te gaan schudden. Een kwartet, Michel Vanhaecke, Geoffrey Demeyere, Roy Sentjens en Thorwald Veneberg, zonderde zich af met nog zowat dertig kilometer te rijden. De groep liet de vier niet ver rijden en net op het punt dat de vluchters bij de lurven zouden gepakt worden speelde Vanhaecke alles of niets. Het werd niets want op twee kilometer van de finishlijn vloeide het pak weer samen. In de daaropvolgende massaspurt stond er helemaal geen maat op Van Heeswijk.

Onze landgenoot Frederic Amorison was heel wat minder gelukkig. Hij kwam aan km 119 zwaar ten val. De onfortuinlijke renner liep onder meer schaafwonden op in het aangezicht en werd voor verdere medische controle afgevoerd naar het ziekenhuis van Oudenaarde.

.

Nu in het nieuws