Amstel Gold Race: 4 van 7 wildcards voor Belgische teams

Print
De 25 wielerploegen die op zondag 18 april in de Nederlandse wereldbekerklassieker Amstel Gold Race starten, zijn bekend. Naast de achttien teams die op grond van de UCI-reglementen automatisch startrecht krijgen, deelde organisator Leo van Vliet woensdag nog zeven wildcards uit.
 
Vier daarvan waren voor Belgische teams: Chocolade Jacques, Landbouwkrediet-Colnago, MrBookmaker en Vlaanderen-T-Interim.
 
Tussen Maastricht en Valkenburg zullen er in totaal zes Belgische ploegen meerijden. Quick-Step is één van de achttien topteams, en Lotto-Domo profiteerde van het afzeggen van Euskaltel. De renners van Marc Sergeant nemen de plaats van de Spanjaarden bij de achttien in.
 
De achttien topteams zijn: Rabobank (Ned); T-Mobile, Gerolsteiner (Dui); AG2R, Cofidis, FDJeux.com (Fra); Alessio, Domina Vacanze, Fassa Bortolo, Lampre, Saeco (Italië); Quick Step, Lotto (BEL); Liberty Seguros, Illes Balears (Spa); Phonak (Zwi); CSC (Den); US Postal (VSt). De drie overige wildcards kwamen in handen van BankGiroloterij (Ned), De Nardi (Ita) en Relax-Bodysol (Spa).

.

Nu in het nieuws