Stephane Henrard gaat met Volkswagen Tarek aan de slag

Print
Er kondigen zich mooie en drukke tijden aan voor de onze landgenoot Stephane Henrard. Vandaag kondigde de Belgian VW club immers aan dat Henrard vier wedstrijden, waaronder drie in de wereldbeker rallyraid, gaat rijden met een Buggy Volkswagen Tarek. Het nieuws werd inmiddels bevestigd door Henrard.
De Tarek is de wagen die Henrard twee jaar geleden samen met de Duitse Jutta Kleinschmidt ontwikkelde om deel te nemen aan de Dakar 2003. Het project diende als voorbereiding op de latere komst van Volkswagen Touareg. Henrard eindigde in de Dakar 2003 als zesde, en eerste in de dieselklasse. Enkele maanden later eindigde hij ook vierde in de Baja Italia. Eind 2003 werd duidelijk dat Henrard het slachtoffer werd van de nieuwe sportieve politiek gevoerd door de nieuwe teammanager, de Deen Kris Nissen, en moest hij op zoek naar een nieuw team. Met een buggy van het SNG-team haalde hij het einde niet in de afgelopen Dakar.

Dankzij deze nieuwe uitdaging kan Henrard goed voorbereid beginnen aan de komende Dakar. "Dit gaat beter zijn dan ooit voorheen, om de simpele reden dat ik alles zelf in handen heb. De afgelopen weken en maanden ben ik bezig geweest om dit project uit de grond te stampen. Ik ben achter de wagens aangegaan en heb zelf de structuur uitgewerkt, het team opgebouwd... Ik ben rijder en teammanager tegelijk. Het gaat geweldig druk worden, maar ik kijk er naar uit", reageerde Henrard.

"Natuurlijk ben ik tevreden met dit project. Ik ga beter voorbereid zijn dan ooit en ik kan rijden met een wagen die ik echt aanbid. Het is een geweldige wagen met een enorm potentieel. Ik heb altijd een goede relatie gehad met Volkswagen en dat blijft ook zo. Zowel met de ingenieurs in Duitsland alsook met teammanager Kris Nissen en Pieter Ütoft. Dankzij hun steun en tussenkomsten heb ik dit project kunnen realiseren. Ik blijf ook rechtstreeks met de mensen van Volkswagen Duitsland samenwerken want het zijn zij die me de motoren en wisselstukken gaan bezorgen."

"Het programma dat ik ga afwerken als voorbereiding op de Dakar 2005 omvat vier wedstrijden. Drie daarvan tellen mee voor de wereldbeker. De Rally van Tunesië (2 tot 11 april), De rally van Marokko (1 tot 6 juni) en de Orient in Turkije (7 tot 15 augustus). Daar komt de rally van Egypte bij, die ik verkies boven de rally van Dubai. Niet alleen omdat die rally een betere voorbereiding is op de Dakar, maar ook omdat ik enorm van Egypte hou en omdat het een Belgische organisatie is met aan het hoofd Jacky Ickx. Na deze wedstrijd moet de wagen op punt staan zodat we een tweede wagen kunnen inzetten voor de Dakar. Mijn voorkeur gaat uit naar een Vlaming of een Fransman. Namen kan ik er nog niet op plakken."

.

Nu in het nieuws